Groeien!

Zondagochtend 4 Januari zijn Gerita en Joppe alweer thuis gekomen. Het kostte enige moeite om de slaapkamer op temperatuur te krijgen, maar met kruiken en dekens werd het toch al snel lekker warm.  Kraamhulp Monique kwam ons uitleg geven over hoe je nu eigenlijk met zo'n pasgeboren mensje moet omgaan, en zo werd het alweer snel laat in de middag en tijd voor het eerste bezoek. Binnen een uur stond de hele stamboom  zijn opwachting te maken, en vlogen de beschuit met muizen door de kamer. Ook de eerste cadeaus werden dankbaar in ontvangst genomen. Hieronder een hobbelhond, gemaakt door Opa Smallegoor, en op onderstaande foto uitgetest door neefje Sam. Verdere foto's zullen tzt aan de stamboom geniet worden.

Nu is het hier niet de bedoeling elke scheet en groeistuip van de kleine in geuren en kleuren uit de doeken te doen, maar enige hoogtepunten zullen we jullie niet onthouden. Foto's van een slapende Joppe in de wieg, geleend van oom en tante Smallegoor, en een badende Joppe geven een indruk van zijn dagelijkse beslommeringen.

                                    

Een ander belangrijk deel van Joppe's aktiviteiten bestaat uit de productie van plas en poep. Om dit een beetje in goede banen te leiden is de luier uitgevonden, maar Joppe is natuurlijk zo snel in zijn ontwikkeling dat hij maar gelijk zindelijk probeert te worden. Zo poept hij op commando, dat wil zeggen liefst op het moment dat hem de temperatuur genomen wordt. Ook in z'n broek plassen vindt Joppe maar smerig. Hij wacht keurig tot de luier is afgedaan, om daarna volle kracht in het gezicht van z'n bijziende vader te pissen, die met z'n neus 20cm boven Joppe de luier probeert te inspecteren. Nu is z'n vader wel gewend om be-urineerd te worden. Vroeger in z'n zwervers bestaan werd hij al eens als lifter slapend langs de weg ondergezeken door een vrachtwagenchauffeur, en ook gorilla's en een tijger waren al eerder trefzeker. Zeker vergeleken met de laatste, geurt de plas van Joppe nog redelijk aangenaam. 

Ondertussen is Joppe alweer zo'n tien dagen oud en heeft hij al heel wat meegemaakt. Hieronder is te zien hoe hij goed werd ingepakt voor de eerste wandeling naar buiten in de bugaboo. Daarna is het natuurlijk goed uitrusten bij moeder. Ook vader doet soms wel eens wat, zoals deze eerste duik in de tummytub laat zien.  De laatste foto laat zien dat Joppe ook weet wat lachen is.

   

       

Wat kan het leven van een baby toch hard zijn. Ga maar eens met je muis over onderstaand vlak...(Afhankelijk van je internetverbinding kan het wel enige tijd duren voordat het filmpje is opgeladen)

Meer (recente) foto's? Klik hier...