Het Grote Familie Leven

Huisje boompje beestje, het cliché begint steeds meer vorm te krijgen. Hoewel een eigen huis met tuin nog geen deel uitmaken van onze uitzet, is het stichten van een gezinnetje toch wel een grote stap voorwaarts richting het burgermansleven. 

Daarbij hoort natuurlijk ook de gezinsauto. Alleen de gedachte hieraan deed mij huiveren. De stellen , die bij de eerste voortplantingsdrang, maar alvast overgaan tot de aanschaf van een station-, space of andersoortig ruimte-vehicle, verstoppen de wegen meer en meer. Om nog maar niet te spreken over de zich meer en meer opdringende suv, waarmee menigeen zijn suffe imago wat probeert op te vijzelen.  Nu maken we zelf al jaren de straten onveilig met de bekende franse porsche, oftewel de peugeot 205. De afgelopen tijd heeft deze de neiging om zo nu en dan wat onderdelen te verliezen, en de linkerdeur kan al jaren niet meer van buiten geopend worden. Toch heeft hij nu al 200.000 km zijn taak vervuld zonder te morren, en past Joppe er met zijn nog beperkte entourage prima in. Nu wilden wij echter ook wel eens onze welvaart ten toon spreiden, en besloten we om er een tweede auto bij te nemen. En als je dan toch voor een tweede auto gaat, dan liefst één die zich onderscheidt van de eerste, en de extra's biedt die het vervoeren van het gezin wat aangenamer maakt. En zo deed uiteindelijk toch de gezinsauto zijn intrede. Vier werkende deuren, airco, en een echte radio-cassette speler, overtuigden ons van zijn toegevoegde waarde, en sinds begin mei staat hij nu voor de deur te pronken. Hieronder alvast een fotootje van onze nachtblauwe peugeot 306 stationwagen.

Naast autorijden hoort ook eten bij de gezinsaktiviteiten. Ook Joppe begint nu mee te eten aan tafel. Zijn eerste hapje, alweer zo'n mijlpaal uit het leven van een baby, is te aanschouwen op onderstaand filmpje. (Helaas waarschijnlijk alleen goed te zien met windows xp en even geduld)

Familie is natuurlijk een ruimer begrip dan alleen pa, ma en de kinderen. Je hebt ook nog zoiets als opa's, oma's, tantes, ooms, nichtjes en neefjes. Al dit familiespul is te vinden onder stamboom, maar ook zijn ze allemaal al eens op bezoek geweest om te solliciteren voor oppas. Hieronder een foto-impressie.